MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna O noua sansa pentru cei ce sufera de sindromul oboselii cronice si de fibromialgie

O noua sansa pentru cei ce sufera de sindromul oboselii cronice si de fibromialgie

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Sindromul oboselii cronice (SOC) si fibromialgia (FM) sunt doua boli serioase si istovitoare, fara o cauza confirmata si cu optiuni de tratament reduse. Cu toate acestea, rezultatele unui studiu presupun un tratament simplificat care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor pentru pacientii care sufera de aceste boli.

Kent Holtorf, director al Holtorf Medical Group Center for Endocrine, Neurological an Infection related illness Torrance, California, sugereaza un tratament simplificat care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor celor doua boli. Din studiile existente pana acum, Dr. Holtorf a descoperit ca majoritatea bolnavilor prezentau o functie medulosuprarenaliana anormala datorita disfunctiei axului hipotalamic-pituitar. De asemenea, s-a demonstrat ca majoritatea pacientilor pot fi tratati pentru aceasta disfunctie.

Analiza Dr. Holtorf, publicata recent in Journal of Chronic Fatigue Syndrome, a demonstrat ca la pacientii carora li s-a administrat cortizol ca parte a unui tratament multi-sistem s-a observat o imbunatatire semnificativa a simptomelor.

"Recenzia mea asupra studiilor existente sugereaza ca un tratament prin administrarea timpurie de cortizol poate ajuta la imbunatatirea si reducerea simtomelor sindromului oboselii cronice si fibromialgiei", afirma Dr. Holtorf. "Acest studiu sugereaza ca tratarea cauzelor cunoscute a acestor boli poate reduce simptomele si calitatea vietii pacientilor."

SOC si FM afecteaza in special femeile, in jurul varstelor de 30 si 40 de ani. Conform Centers for Disease Control and Prevention (CDC), afecteaza milioane de oameni. Din pacate, niciuna dintre aceste boli nu este indeajuns de cunoscuta de catre medici si nu exista niciun test general acceptat care sa le detecteze cu o crescuta precizie. In plus, multi pacienti care sufera de SOC si FM sunt frustrati deoarece nu exista niciun tratament clar pentru boala lor.

Cercetarea Dr. Holtorf a fost confirmata intr-un studiu observational care urmarea evolutia a 500 de pacienti din clinica sa, unde li se administra acestora cortizol ca parte a tratamentului:
• 94% au prezentat o imbunatatire dupa a patra vizita;
• 75% au observat o imbunatatire semnificativa;
• Nivelele de energie si o senzatie generala de buna-dispozitie s-au dublat la cea de-a patra vizita.

Eficacitatea acestui sistem de tratament a fost confirmata si de analizele cumulate de la 40 de medici independenti si peste 5000 de pacienti.

S-a demonstrat ca dozele de 5 pana la 15mg de cortizol/ zi sunt sigure, lipsite de risc sau cu un risc scazut.

"Tratamentul cu cortizol prezinta un risc semnificativ mai scazut si numeroase beneficii comparativ cu tratamentele considerate a fi standard pentru ambele boli"

www.medicalnewstoday.com
Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Celulele interstitiale Cajal - "generatorul electric" al tubului digestiv

Pentru a-şi îndeplini rolul fundamental în cadrul funcţiilor de nutriţie, tubul digestiv dispune de un arsenal nervos şi umoral de factori reglatori ai motilităţii şi secreţiei. Însă unele dintre aceste elemente formează structuri de graniţă, care mediază contiguitatea dintre sistemele de control autonome şi elementele de răspuns locale, cum sunt fibrele musculare netede şi glandele digestive.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro