MedicalStudent.ro

Thursday
Nov 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Hipertensiunea din timpul sarcinii asociata tratamentului impotriva infertilitatii

Hipertensiunea din timpul sarcinii asociata tratamentului impotriva infertilitatii

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Studiile au demonstrat faptul ca riscul de dezvoltare al hipertensiunii arteriale in timpul sarcinii (hipertensiune gestationala) este mult mai ridicat in cazul sarcinilor rezultate in urma tratamentelor pentru infertilitate, in comparatie cu cele survenite in urma conceptiei spontane.

De asemenea riscul de aparitie a preeclampsiei este mai semnficativ in cazul sarcinilor asistate, conform unui studiu publicat in revista medicala Fertility and Sterility.

Preeclampsia este o stare patologica ce afecteaza mai multe sisteme ale organismului si se caracterizeaza prin hipertensiune arteriala, proteinurie si luare in greutate cu edem. Aceasta se manifesta prin senzatii vizuale anormale, "zbarnaituri" in urechi, edeme ale membrelor si ale fetei. Netratata ea poate fi grava deopotriva pentru mama si copil.

Preeclampsia apare in mai mult de 8% dintre sarcini si este responsabila de aproximativ 15 procente din decesurile asociate sarcinii, la 500000 de sarcini din intreaga lume.

Dr. Allen A. Mitchell, de la Universitatea Boston, impreuna cu colegii sai, a studiat peste 5000 de femei care au nascut intre 1998 si 2006. Cu 6 luni inainte de nastere femeile au fost interviate cu privire la factorii medicali si sociodemografici, inclusiv hipertensiunea gestationala, preeclampsia si eventuale tratamente pentru fertilitate urmate.

Din totalul persoanelor incluse in studiu 9,3 procente au raportat hipertensiune arteriala in timpul sarcinii si 2,6 procente au raportat existenta preeclampsiei.

Femeile care au urmat tratamente impotriva fertilitatii au avut conform studiului realizat o probabilitate mai mare sa dezvolte hipertensiune arteriala, spre deosebire de cele care nu au urmat niciun tratament. Rezultatele au fost de 15,8 procente versus 8,9. De asemenea cele care au avut mai multi fetusi au avut un risc mai mare de hipertensiune arteriala (23 de procente vs. 1.7 procente)

In concluzie oamenii de stiinta au demonstrat ca la femeile la care sarcina apare in urma tratamentului pentru infertilitate riscul de aparitie al hipertensiunii gestationale este de 90 de ori mare decat in cazul sarcinilor aparute spontan. Acest procent s-a dovedit insa a fi influentat de eventuale sarcini existente precedent si de indicele de masa corporala din perioada dinaintea sarcinii.

Probabilitatea de aparitie a preeclampsiei la femeile care au urmat tratament este mai mare decat dubla spre deosebire de persoanele la care sarcina a aparut spontan.

Cercetatorii au concluzionat ca riscul ridicat de aparitie al hipertensiunii gestationale si preeclampsiei in sarcinile aparute in urma tratatamentelor destinate cresterii fertilitatii s-ar putea explica prin faptul ca in urma acestora apar mai multi fetusi.

www.nlm.nih.gov/medlineplus/news
www.reuters.com/article/healthNews


Publicat de :
Coclitu Catalina
Puncte: 346
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Sforaitul

Un studiu publicat in editia din 1 septembrie a revistei Sleep arata faptul ca sforaitul zgomotos este un factor de risc independent pentru ateroscleroza carotidiana precoce, a carei evolutie poate duce la AVC-uri. Intr-un studiu pe 110 adulti, prevalenta aterosclerozei carotidiene la cei care sforaiau usor era de 20%, la cei care sforaiau moderat era de 32%, iar la cei care sforaiau zgomotos era de 64%.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro