Oamenii de stiinta americani considera ca actualele restrictii privind cercetarile asupra marijuanei sunt absurde. Creierul uman produce si proceseaza in mod natural compusi indeaproape inruditi cu cei gasiti in planta Cannabis sativa, cunoscuta si sub numele de marijuana. Acesti compusi sunt denumiti canabinoizi endogeni sau endocanabinoizi.
Se considera ca acestia joaca un rol important in procese precum durerea, memoria, neurodegenerarea si inflamatia. Se considera ca potentialul clinic al canabinoizilor ar putea fi enorm, incluzand tratamentul durerii, al leziunilor nervilor, al greturilor asociate cu chimioterapia si al problemelor asociate cu SIDA.
Marijuana este clasificata in tabelul 1 al stupefiantelor, alaturi de cocaina si heroina, substante cu utilizare strict interzisa si cu valoare medicala sau terapeutica nula sau foarte mica. In aceste circumstante, cercetatorii gasesc aproape imposibila aprobarea cercetarilor asupra plantei.
Multi cercetatori considera ca nu ar fi nevoie de studii deoarece exista medicamentul Marinol, varianta sintetica a compusului principal al marijuanei, tetrahidrocanabinol, ce stimuleaza apetitul si inlatura greata cauzata de chimioterapie. Pacientii ce folosesc Marinol il considera net inferior efectelor imediate ale marijuanei medicale fumate, metoda toxica de administrare a unui medicament.
Organizatia Nationala de Reformare a Legilor privind Marijuana din Statele Unite (NORML) sustine ca un studiu privind marijuana ar putea evidentia efectele terapeutice in afectiuni precum Alzheimer, diabet zaharat, hepatita C, SIDA, hipertensiune, scleroza multipla, artrita reumatoida, osteoporoza, cancer etc.
Marijuana “medicala” este legala in 11 state americane dar nu este legala la nivelul guvernului federal, multi dintre pacienti fiind dusi la inchisoare. Marijuana a fost declarata ilegala de catre Statele Unite in anul 1937, iar la nivel mondial aceasta este ilegala sub toate formele, legile variind de la tara la tara.
Cercetatorii considera ca cea mai buna optiune ar fi ca guvernele macar sa aprobe studiile privind potentialele efecte medicale ale plantei deoarece acestea nu fac parte dintr-o campanie de legalizare a drogurilor. In Marea Britanie, tara cu rol major in razboiul impotriva drogurilor, o firma de farmaceutice a fost autorizata sa creasca diferite soiuri de marijuana pentru teste clinice.
Sciam.com
Norml.org
Comentarii (1)
Subscribe to this comment's feedSunt de parere

Scrie comentariu
< Anterior | Urmator > |
---|