MedicalStudent.ro

Saturday
May 18th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Evenimente Brain Awareness Week : 11 - 17 martie 2013

Brain Awareness Week : 11 - 17 martie 2013

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 

Pentru cel de-al zecelea an consecutiv, Societatea Nationala de Neurostiinte (SNN) impreuna cu Grupul Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica (SOMS) organizeaza Brain Awareness Week (BAW).

Editia din acest an a BAW ne aduce si o premiera: un cross-experiment ce va testa cum influenteaza exercitiul fizic memoria. Sunteti cu totii invitati sa participati la Cursa “Running Brains” sambata, 16 martie 2013, in Parcul Herastrau, cursa ce o va avea ca invitat special pe Gabriela Szabo (Campioana Olimpica in anul 2000). Veti avea astfel sansa sa luati parte si la un studiu stiintific real care isi propune sa testeze daca alergarea imbunatateste memoria!

In cadrul acestei saptamani a creierului, multiple evenimente cu invitati de talie internationala se vor desfasura  in mai multe locatii din Bucuresti, inclusiv la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”:

Ceremonia de deschidere BAW 2013
Publicul va avea ocazia sa inteleaga abordarile diferite din cadrul neurostiintelor de la specialisti in acest domeniu vast: clinician, om de stiinta, neurochirurg, atlet. In a doua parte a zilei, un workshop interactiv va provoca participantii.

Ziua Laboratoarelor Deschise
Participantii vor fi implicati in diverse aspecte practice si vor lua parte la experimente din domeniul neurostiintelor precum teste de comportament si inregistrarea telemetrica a EEG. Diverse laboratoare de cercetare in domeniul neurostiintelor vor putea fi vizitate. O instruire speciala va avea loc in cadrul unui Training de Telemetrie la Centrul de Excelenta in Neurostiinte de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”.  

“Nu-mi amintesc” Provocarea de diagnostic diferential in neurostiinte
Este adresata rezidentilor si va fi coordonata de catre Dr. Bogdan Ovidiu Popescu. Cei mai straluciti medici rezidenti vor fi premiati in cadrul acestei competitii.  

Vizita la scoala
Se va vizita Scoala Nr. 30 pentru desfasurarea de prezentari interactive, jocuri legate de functiile creierului si mici experimente pentru copii.

FameLab Romania
Aceasta este o competitie internationala de comunicari stiintifice organizata de British Council in colaborare cu SNN si SOMS. Daca ai intre 18 si 35 de ani, doresti sa impartasesti pasiunea ta pentru stiinta si tehnologie cu publicul larg si vrei sa-ti dezvolti abilitatile de comunicare, ia parte la cea de-a 6-a editie a FameLab Romania!

Conferinta de Constientizare a Importantei Cercetarii Creierului
Prof. Asoc. Mihai Moldovan si Dr. Andrei Ilie vor interactiona cu un public divers pentru a creste constientizarea importantei cercetarii creierului si pentru a promova informatii despre functiile creierului, la Biblioteca British Council.

Simpozion: Creierul si exercitiile fizice: Interactiunea Materie-Informatie
O viziune de ansamblu a actiunii „memoriei epigenetice” asupra functiilor profunde cerebrale va fi abordata  intr-o modalitate cuprinzatoare si integrativa, cu scopul de a crestere gradul de constientizare a publicului larg.

Competitie stiintifica – Tema: „ Impactul exercitiului fizic asupra memoriei”
Studenti din sfera biomedicala de la toate universitatile din Bucuresti (Medicina, Biologie, Psihologie, Sociologie, Informatica etc.) s-au putut inscrie la competitia stiintifica, prin trimiterea unui abstract (maximum 400 de cuvinte) al unei prezentari de 10 minute despre exercitiile fizice si memorie. Autorii celor mai bune 10 abstracte vor prezentate in româna sau in engleza, având un suport electronic proiectat (.pdf, .ppt etc.), in timpul unei sesiuni de Brainstorming. Cele mai bune trei prezentari vor fi premiate.

Iti stimuleaza exercitiul fizic memoria? Cursa “Running Brains”
Incearca pe pielea ta! Participa la alergarea de 5 km sau inscrie-ti copiii la cursa de 1 km ce va avea loc in Parcul Herastrau sambata, 16 martie 2013. Vei lua parte la un studiu stiintific real care isi propune sa afle daca alergarea imbunatateste memoria.
* Invitat special: Gabriela Szabo (Campioana Olimpica in anul 2000)

Pentru mai multe informatii despre evenimente si inscrieri, puteti accesa: http://www.soms.ro/?p=2498


Publicat de :
Andreea Motoc
Puncte: 2309
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Alte evenimente:

Curs EMC "Suportul de baza si avansat al vietii"
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti in colaborare cu Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca organizeaza in cadrul Programului de Educatie Medicala Continua, cursul cu tema "Suportul de baza si avansat al vietii".
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro