Paul Rubery, neurochirurg de profesie, nu si-a imaginat niciodata ca o sa isi inocuiasca bisturiul cu o tehnica plastica, non-invaziva. Dar acest lucru este exact ceea ce intentioneaza sa faca la jumatatea lunii august, moment in care va invata o noua metoda de a trata scolioza invaziva progresiva infantila.
Neurochirurgul Rubery, asociat al Universitatii Medicale din Rochester si sef al sectiei de neurochirurgie, in cadrul aceluiasi institut, se pare ca se va intoarce la o tehnica, uitata de muti practicanti, un adevarat arsenal menit sa trateze scolioza. De-a lungul anilor, profesorul a dus la capat multiple operatii si tratamente indivizilor ce sufera de scolioza, dar in multiple randuri s-a lovit de numeroase dificultati, cand s-a ajuns la tratamentul uneui afectiuni specifice: SCOLIOZA INFANTILA PROGRESIVA, sau cum o mai numesc cei din domeniu: PIS (progressive infantile scoliosis ).Boala produce o deformare a coloanei vertebrale destul de periculoasa. Curburile care se instaureaza pana la varsta de 3 ani, avanseaza rapid, odata cu cresterea organismului, ajungand la adolescenta si tinerete sa intervina intr-o dereglare a sistemului respirator, subiectii suferinzi de aceasta boala urmand sa duca o viata scurta si plina de durere.
Tratamentul standard se bazeaza pe protezarea in copilarie a coloanei vertebrale, pana la varsta adolescentei, moment in care medicii pot interveni chirurgical pentru a remedia cat se poate de mult defectul. Dar tehnica invaziva nu garanteaza succesul si de multe ori , copiii nu raspund la fel de bine la tratamentul chirugical aplicat, urmarile putand fi chiar fatale.
Profesorul Rubery, afirma ca aceasta metoda nu este una dintre cele mai bune, pentru ca este o tehnica invaziva care dupa cum am zis, nu garanteaza nimic, ba mai mult , reprezinta un impediment in cresterea normala a copiilor in inaltime, si mai mult, nu asigura o viata normala a subiectului operat, de multe ori acesta fiind nevoit sa fie trecut pe un ventilator artificial, pentru a putea respira.
Dar in urma cu doi ani, Rubery a citit in renumita revista Journal of bone and Surgery , despre un tratament folosit de un francez pe nume Metha, care a tratat peste 130 de subiecti cu niste fase dintr-un material sintetic, stranse pe corp, usoare si neinvazive, avand succese repetate in cadrul bolii cu pricina, amintita mai sus.
Se pare ca tratamentul chiar functioneaza si nu numai atat, dar ofera posibilitatea corectarii aproape integrala a scoliozei cu cat este aplicat mai repede, pana la varsta de 2 ani.
Acesta se va prezenta vara acesta la Institutul Medical din Rochester, pentru a putea oferii indicatii referitoare la tratament , profesorului Rubery si colegilor sai.
www.news-medical.net
< Anterior | Urmator > |
---|