MedicalStudent.ro

Thursday
Dec 05th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Chirurgie Tehnica non-chirurgicala, folosita pentru a trata formele severe de scolioza

Tehnica non-chirurgicala, folosita pentru a trata formele severe de scolioza

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Paul Rubery, neurochirurg de profesie, nu si-a imaginat niciodata ca o sa isi inocuiasca bisturiul cu o tehnica plastica, non-invaziva. Dar acest lucru este exact ceea ce intentioneaza sa faca la jumatatea lunii august, moment in care va invata o noua metoda de a trata scolioza invaziva progresiva infantila.

Neurochirurgul Rubery, asociat al Universitatii Medicale din Rochester si sef al sectiei de neurochirurgie, in cadrul aceluiasi institut, se pare ca se va intoarce la o tehnica, uitata de muti practicanti, un adevarat arsenal menit sa trateze scolioza. De-a lungul anilor, profesorul a dus la capat multiple operatii si tratamente indivizilor ce sufera de scolioza, dar in multiple randuri s-a lovit de numeroase dificultati, cand s-a ajuns la tratamentul uneui afectiuni specifice: SCOLIOZA INFANTILA PROGRESIVA, sau cum o mai numesc cei din domeniu: PIS (progressive infantile scoliosis ).

Boala produce o deformare a coloanei vertebrale destul de periculoasa. Curburile care se instaureaza pana la varsta de 3 ani, avanseaza rapid, odata cu cresterea organismului, ajungand la adolescenta si tinerete sa intervina intr-o dereglare a sistemului respirator, subiectii suferinzi de aceasta boala urmand sa duca o viata scurta si plina de durere.

Tratamentul standard se bazeaza pe protezarea in copilarie a coloanei vertebrale, pana la varsta adolescentei, moment in care medicii pot interveni chirurgical pentru a remedia cat se poate de mult defectul. Dar tehnica invaziva nu garanteaza succesul si de multe ori , copiii nu raspund la fel de bine la tratamentul chirugical aplicat, urmarile putand fi chiar fatale.

Profesorul Rubery, afirma ca aceasta metoda nu este una dintre cele mai bune, pentru ca este o tehnica invaziva care dupa cum am zis, nu garanteaza nimic, ba mai mult , reprezinta un impediment in cresterea normala a copiilor in inaltime, si mai mult, nu asigura o viata normala a subiectului operat, de multe ori acesta fiind nevoit sa fie trecut pe un ventilator artificial, pentru a putea respira.

Dar in urma cu doi ani, Rubery a citit in renumita revista Journal of bone and Surgery , despre un tratament folosit de un francez pe nume Metha, care a tratat peste 130 de subiecti cu niste fase dintr-un material sintetic, stranse pe corp, usoare si neinvazive, avand succese repetate in cadrul bolii cu pricina, amintita mai sus.

Se pare ca tratamentul chiar functioneaza si nu numai atat, dar ofera posibilitatea corectarii aproape integrala a scoliozei cu cat este aplicat mai repede, pana la varsta de 2 ani.

Acesta se va prezenta vara acesta la Institutul Medical din Rochester, pentru a putea oferii indicatii referitoare la tratament , profesorului Rubery si colegilor sai.

www.news-medical.net
Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Splenectomia in anemia Cooley

Cercetatorii de la Colegiul Medical Cornell au descoperit rolul exact al unei gene in cea mai des inatlnita afectiune hematologica, thalasemia beta. Aceasta mai este cunoscuta drept anemia Cooley. Anemia Cooley afecteaza multi oameni din bazinul Mediteranei si 20 din 100.000 afro-americani.

In anemia Cooley, hemoglobina este modificata si nu este functionala, ducand la scaderea hematocritului; cele mai des intalnite simptome includ fatigabilitate, dispnee si splenomegalie. Splina este cea care filtreaza aceste celule anormale, pentru a preveni complicatii precum AVC, dar in final este depasita capacitatea acesteia, moment in care este indepartata de rutina. Din pacate, dupa splenectomie, pacientii au un risc si mai mare de complicatii sau infectii.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro