MedicalStudent.ro

Thursday
Dec 05th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cataracta

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Cand perioada de amanare a unei operatii de cataracta depaseste stadiul de inconvenient si ajunge la a afecta sanatatea pacientilor? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda dr.

William Hodge si colegii sai, intr-o revedere sistematica a studiilor facute pentru a vedea legatura dintre durata intarzierii si rezultatele obtinute. Ei au descoperit ca pacientii care au suferit o interventie chirurgicala pentru cataracta intr-o perioada de 6 saptamani din momentul in care s-a hotarat necesitatea acesteia au capatat o mai buna vedere, calitatea vietii s-a imbunatatit si au suferit mai putine evenimente neplacute (de ex. caderi) decat pacientii care au asteptat 6 luni sau mai mult. Totusi, rezultatele cu privire la operatii pentru perioada de timp intre 6 saptamani si 6 luni raman inca incerte. Acest lucru ingreuneaza determinarea cu exactitate a unei perioade rezonabile de asteptare.

Cataracta este cea mai des intalnita afectiune in America de Nord. Aproximativ 50% din populatia intre 55 si 64 de ani, precum si 85% dintre cei cu varsta peste 75 de ani, vor avea cataracta in urmatorii 10 ani. Opacifierea care are loc in cristalin interfera cu capacitatea de a vedea clar, afectand calitatea vietii pacientilor, si de asemenea si siguranta acestora.

Cataracta se diagnosticheaza de obicei de catre medicul de familie sau de oftalmolog. Statisticile legate de perioada de timp care trece pana la interventia chirurgicala nu iau in discutie si timpul considerabil care poate trece de la controlul facut de medicul de familie si pana la controlul specialistului.

www.news-medical.net


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

In contra tonsilectomiei

Adultii care se plang regulat de dureri in gat pot avea imbunatatirii ale starii lor pe termen scurt daca beneficiaza de o tonsilectomie. Dar pe termen lung, beneficiile sunt inca neclare si orice beneficiu pare a fi contrabalansat de efectele secundare ale operatiei. Un studiu mic al adultilor din Finlanda, publicat pe situl bmj.com luna trecuta, arata ca tonsilectomia reduce considerabil aparitia infectiilor dupa 90 de zile, comparata cu o amanare supravegheata.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro