MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 08th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Un nou tratament pentru bacteriile rezistente la antibiotice

Un nou tratament pentru bacteriile rezistente la antibiotice

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Bacteriile rezistente la medicamente, cum ar fi Staphylococus aureus, rezistent la meticilina, s-au raspandit in multe spitale, cauzand infectarea a mai mult de 2 milioane de personae si decesul a 90 000 de personae. Pana acum, cercetarile privind aceasta problema au fost fara succes.

Dr. Redinbo de la Universitatea din Carolina de Nord a facut o uimitoare descoperire. El a testat cateva medicamnete mai vechi utilizate pentru tratamentul osteoporozei, pentru a observa daca au un efect in oprirea multiplicarii acestui tip de bacterii. Echipa doctorului Redinbo a descoperit ca o enzima este principala cauza in dobandirea rezistentei la antibiotice. Cand rezistenta s-a dobandit, are loc o transformare genetica, ca o miniselectie a lui Darwin, cand cea mai rezistenta bacterie supravietuieste.

Bacteriile rezistente se imperecheaza unele cu altele si cu bacterii care nu sunt inca rezistente. Acest proces implica sistemul enzimei, toronarea ADNului si schimbul de informatie genetica. In acest fel se dezvolta bacterii noi, rezistente.

Experimentele efectuate sub conducerea dr. Redinbo au scos la iveala ca acest proces poate fi oprit de compusii bifosfonati (clodronat, etidronat). Alte substante chimice testate n-au fost atat de eficiente.

Transductia conjugativa a plasmidei prin intermediul jonctiunilor celulelor vecine este calea principala prin care genele rezistente la antibiotice se raspandesc printre bacterii. Enzima raspunzatoare pentru dobandirea rezistentei este esentiala pentru transductia de tip conjugativ si functioneaza prin clivarea ADNului si fomrarea legaturilor de fosfotirozina.

Dr. Redinbo afirma: “ Am desoperit ca bifosfonatii sunt inhibitori ai enzimei, in vitro. Mai mult, am folosit probe de celule pentru a demonstra ca acesti compusi sunt foarte eficienti in prevenirea transferului ADNului si in distrugerea selectiva a celulelor in care se gasesc acest tip de plasmide. Doi potentiali inhibitori, clodronatul si etidronatul sunt deja folosite si aprobate clinic.”

Deci, inhibarea enzimei specifice reprezinta o potentiala abordare, una care tinteste selectiv bacteriile capabile sa transfere gena rezistenta la un antibiotic si pe cele care pot sa dezvolte gene rezistente la mai multe medicamente (bacterii multi-drog rezistente, MDR).

Experimentele efectuate sub conducerea dr. Redinbo au scos la iveala ca acest proces poate fi oprit de compusii bifosfonati (clodronat, etidronat). Alte substante chimice testate n-au fost atat de eficiente.

Din pacate, bifosfonatii au efecte secundare, cum ar fi durere a stomacului si anomalii la nastere. Dr. Redinbo spera ca aceste medicamente si poate altele cu mai putine efecte secundare ar putea constitui un nou tip de tratament impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.



www.pubmed.org
www.webhealth.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Algoritm pentru identificarea patogenilor

Acum ca sunt cunoscute secventele genomice a sute de bacterii si virusuri, se pot face teste care sa detecteze rapid prezenta unor specii, bazata numai pe ADN-ul acestora. Aceste teste pot detecta un patogen intr-un amestec complex de material organic, prin recunoasterea unor secvente scurte, distinctive, numite semnaturi ADN.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro