MedicalStudent.ro

Wednesday
May 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Biochimie Cum influenteaza nutritia descompunerea grasimilor

Cum influenteaza nutritia descompunerea grasimilor

Evaluare articol: / 5
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorul Max Lafontan si colegii sai au descoperit ca atunci cand persoanele slabe sau obeze fac exercitii fizice dupa ce mananca o cantitate mare de alimente bogate in grasimi, grasimile sunt descompuse si oxidate in muschii scheletici, facand persoanele respective mai sanatoase.

Aceste rezultate arata pentru prima data cum o dieta bogata in grasimi si exercitiile fizice pot stimula arderea grasimilor si pot ajuta la descoperirea unor modalitati de a reduce grasimea in exces din organism.

Grasimile sunt descompuse in celulele grase pentru a elibera energie ptrintr-un proces denumit lipoliza. Acizii grasi rezultati sunt eliberati in circuitul sangvin si sunt purtati la tesuturile care necesita energie. La persoanele obeze se acumuleaza prea multa grasime, fapt ce compromite lipoliza, dar modul in care acest lucru se intampla nu este bine inteles. De asemenea, indivizii obezi prezinta un raspuns anormal la hormonii de stres epinefrina si norepinefrina, la nivelul stratului de grasime subcutanat.

Echipa de cercetatori a investigat modul in care grasimea este descompusa atat la indivizii slabi, cat si la cei obezi care au facut exercitii fizice fie dupa ce au tinut post, fie dupa ce au urmat o dieta bogata in grasimi.

Ei au observat ca dupa consumarea unor alimente bogate in grasimi, acestea au fost descompuse atat la persoanele slabe cat si la cele obeze. La persoanele care au tinut post, descompunerea grasimilor a fost mai pronuntata la persoanele slabe, dar alimentatia bogata in grasimi a accelerat lipoliza la persoanele obeze.

Cercetatorii au studiat de asemenea efectele lantului de acizi grasi care se gasesc in dietele bogate in grasimi. Ei au observat ca acest lant de acizi accelereaza lipoliza cand este indusa de epinefrina, unul dintre hormonii despre care se stie ca stimuleaza lipoliza.

Demonstrand pentru prima oara cum o alimentatie bogata in grasimi si lanturile de aminoacizi pot afecta lipoliza indusa de hormoni in celulele grase, acest studiu deschide calea spre cercetari ulterioare asupra rolului a numerosi acizi grasi asupra metabolismului celulelor musculare si a vaselor sangvine, concluzioneaza cercetatorii.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro