Romania ocupa pozitia a doua in UE, dupa Polonia, in privinta preocuparii populatiei fata de aditivii alimentari, releva un Eurobarometru privind perceptia consumatorilor asupra riscurilor alimentare, informeaza Agerpres.
74% dintre romani sunt ingrijorati in legatura cu aditivii alimentari cum ar fi coloranti, conservanti sau arome utilizate in alimente sau bauturi, in timp ce 79% dintre polonezi au o perceptie similara. Media la nivelul UE este de 66%.
73% dintre romani sunt ingrijorati de aparitia unei boli legate de alimentatie, cum ar fi diabetul, problemele de inima sau de ficat, in timp ce 72% si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu reziduurile de pesticide din fructe, legume sau cereale (media UE - 72%), calitatea si prospetimea produselor alimentare (media UE - 68%), intoxicatii alimentare provocate de bacterii precum salmonela in oua sau listeria in branza (media UE - 62%).
21% dintre romani apreciaza drept "foarte probabil" riscul ca produsele pe care le mananca sa...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|