Grasimile bune au un rol important pentru organism. Asta pentru ca intra in structura membranelor celulelor si tesuturilor, sustine prof. dr. Ioan Nedelcu, medic dermatolog, membru al Federatiei Mondiale de Medicina Antiaging, citat de Agerpres.
"Un
procent de 75% dintre cei care au folosit astfel de grasimi si sufereau de sindromul oboselii dupa o luna nu au mai acuzat oboseala", a explicat prof. dr. Ioan Nedelcu, adaugand ca tonusul si buna dispozitie cresc cand consumam grasimi bune.
220.000 tone de ulei de masline, consumat in 2009
In ceea ce priveste consumul de ulei de masline, 37% dintre romani consuma ulei extra virgin, 47% Sansa (Pomace) si 5% Pur. Procentul celor care folosesc specialitati de ulei de masline (samburi, struguri, orez aromatizat) este de 11%.
"Consumul de ulei de masline in Romania in 2009 a fost de aproximativ 220.000 de tone. [...] Ca rezultat al noilor tendinte de orientare catre produsele de calitate se observa si o migratie a...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro