Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard a reliefat ca orezul brun poate reduce riscul de diabet zaharat (DZ) de tip 2. Americanii care au consumat doua sau mai multe portii de orez brun pe saptamana
au
un risc cu zece procente mai mic de a suferi de DZ tip 2 in comparatie cu cei care consuma doar odata pe luna acest aliment.
Potrivit jurnalistilor de pe siteul nytimes.com, americanii care mananca orez alb de cel putin cinci ori pe saptamana au un risc crescut cu 20 la suta de a se imbolnavi de DZ de tip 2 fata de cei care consuma doar o data pe luna acest fel de orez.
Autorii studiului au observat ca inlocuind a treia portie de orez alb cu una de orez brun intr-o saptamana, riscul de diabet ar putea fi redus cu pana la 16%.
De altfel, nutritionistii stiu ca orezul brun are un indice glicemic mai scazut decat cel alb si-l recomanda pacientilor cu probleme de sanatate.
"Este indicat sa inlocuim orezul alb cu cel brun, nu doar din cauza indicelui glicemic. Orezul brun...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|