Aparitia mentiunilor de sanatate pe alimentele comercializate in Uniunea Europeana este ingreunata de birocratie. Cel putin aceasta este parerea specialistilor romani in nutritie.
"Se pune problema unei maniere de etichetare a alimentelor corecta, transparenta si benefica pentru consumatori, prin care, pe de alta parte, sa nu se riste crearea de confuzie in randul acestora", a tinut sa precizeze seful Clinicii de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, prof.
dr. Mircea Diculescu.
Asadar, nutritionistii sunt de parere ca este normal ca livrarea alimentelor sa fie facuta impreuna cu informatiile corecte si clare despre beneficiile lor.
"Medicina preventiva se face cu alimente si cu stil de viata corespunzator. Toate fatetele stiintifice in favoarea sanatatii sunt binevenite", a explicat prof. dr. Gheorge Mencinicopschi in cadrul seminarului "Alimente functionale. Beneficii pentru sanatate", organizat de Danone.
In opinia specialistilor, contributia acestor alimente pe...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro