Studiile au arata ca aportul constant de clor in organism ajunge sa fie un factor de risc in aparitia cancerului, informeaza adevarul.ro. Asadar, persoanele cu istoric in privinta acestei boli ar trebui sa evite consumul apei potabile clorinate.
"Ar trebui sa alegem pentru consum apele plate carbogazoase in mod natural sau pe cele plate, care sunt bune pentru toata lumea", e de parere profesorul Mencinicopschi, directorul stiintific al Institutului National de Cercetari Alimentare.
De asemenea, cantitatile mici de plumb existente in apa de la robinet, pot cauza probleme de invatare si deficit de atentie, iar, in multe dintre cazuri, aceste modificari sunt ireversibile. Presiunea sangelui si productia de hemoglobina, care asigura transportul de oxigen in organism, pot fi afectate, la adulti, de ingerarea apei care contine plumb.
Apele minerale care depasesc o concentratie de minerale de 1,5 grame la litru se numesc ape minerale medicinale. Astfel de ape pot fi consumate...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro