Pentru a asigura comunicarea corecta catre consumatori a beneficiilor nutritionale si pentru sanatate ale alimentelor, institutiile europene au decis, cu cativa ani in urma, sa instaureze un cadru reglementar care sa impuna criterii riguroase de analiza si decizie.
In
cadrul unui eveniment organizat de compania Danone, prof.dr.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a explicat rolul si locul reglementarilor Institutiilor Europene privind beneficiile alimentelor.
EFSA gestioneaza regulamentele europene
Regulamentul european
CE 1924/2006 se bazeaza pe 2 axe principale:
1. Un aliment pentru care pot fi comunicate beneficii nutritionale sau de sanatate trebuie sa se incadreze intr-un profil nutritional. Aceasta inseamna ca alimentul respectiv nu trebuie sa contina in exces nutrienti ca: sarea, zaharul, grasimile saturate, identificati ca factori ce cresc riscul pentru unele boli (obezitate, diabet, boli cardio-vasculare). Bauturile ce...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro